Historia del Grupo de Microbiología de los Alimentos (MicroAli)

  1. JUAN A. ORDÓÑEZ 1
  2. F. JAVIER CARBALLO 2
  1. 1 UCM
  2. 2 Universidade de Vigo
    info

    Universidade de Vigo

    Vigo, España

    ROR https://ror.org/05rdf8595

Revista:
SEM@foro

ISSN: 2254-4399

Ano de publicación: 2021

Número: 71

Páxinas: 8-15

Tipo: Artigo

Outras publicacións en: SEM@foro

Referencias bibliográficas

  • Arranz-Otaegui, A., González Carretero, L., Ramsey, M.N., Fuller, D.Q., Richter, T. (2018). Proceedings of the National Academy of Sciences, 115, 7925-7930.
  • Carballo, F.J. (2011). El Grupo Especializado de Microbiología de los Alimentos. Actualidad SEM, 52, 20-21.
  • Carreras Panchón, A. (1984). Joaquín de Villalba (1752-1807) y los orígenes de la historiografía médica española. Universidad de Málaga.
  • ICMSF (International Commission on Microbiological Specification for Foods). (2004). Microorganismos de los Alimentos 7. Análisis microbiológico en la gestión de la seguridad alimentaria. Ed. Acribia. Zaragoza.
  • García de Fernando, G.D. (2016). El Grupo Especializado de Microbiología de los Alimentos. SEM@foro, 62, 29-31.
  • García Mendoza, C. (2002). Historia de la Sociedad Española de Microbiología a lo largo del siglo XX. Centro de Estudios Ramón Areces. Madrid.
  • Martín, R., Langa, S., Reviriego, C., Jiménez, E., Marín, M.L., Xaus, J., Fernández, L., Rodríguez, J.M. (2003). Human milk is a source of lactic acid bacteria for the infant gut. ournal of Pediatrics, 143, 754-758.
  • Ordóñez, J.A. (ed). (1993). Volumen monográfico de alimentos. Microbiología SEM, 9, 3-108.
  • Ordóñez, J.A, y Sanchis, V. (eds). (1995). Microbiología SEM, 11, 5-124
  • Otero, A. (2021). Comunicación personal. andres.otero@unileon.es.
  • Polltzer, R. (1959). Cholera. World Health Organization. Monograph series No. 43. Geneva.
  • Owen, J. (2011). Earliest known winery found in Armenian cave. National Geographic. https://www.nationalgeographic.com/ culture/article/110111-oldest-wine-pressmaking-winery-armenia-science-ucla (consultado 06/03/2021).
  • Ruano Calderón, L.A. y Zermeño Pohls, F. (2005) Ergotismo. Presentación de un caso y revisión de la bibliografía. Revista de Neurología, 40, 412-416.
  • Stringer, M. (2005). Summary report: Food safety objective-role in microbiological safety management. Food Control, 16, 775-794.
  • Tanner, F.W. y Tanner, L.P. (1953). Food-Borne Infection and Intoxications. 2ª ed. Garrad Press. Champaign. Illinois.