Coñecendo o cooperativismo na gandería

  1. Higinio Mougán Bouzón dir.
  2. Ruth Rodríguez Ferreiros coord.
  3. José Cabaleiro Casal col.
  4. José Ginzo Vilamaior col.
  5. David Vila López col.
  6. Sandra Rey louzán col.

Editorial: Consellería de Economía e Facenda ; Junta de Galicia = Xunta de Galicia

Ano de publicación: 2016

Tipo: Libro

Resumo

A Asociación Galega de Cooperativas Agrarias, AGACA, elabora este Manual sobre o cooperativismo na gandería (Coñecendo o cooperativismo na gandería), co obxectivo de que constituía un elemento básico de referencia para o coñecemento da realidade e evolución do cooperativismo gandeiro en Galicia. A día de hoxe faise fundamental coñecer a realidade das sociedades cooperativas no que se refire á súa dimensión, ás súas actividades principais, aos seus niveis produtivos, ao tipo e número de persoas socias que as compoñen, aos seus órganos sociais, así como a cuestións laborais ou formativas. As cooperativas agrarias e, especificamente, as gandeiras atoparán nel información útil para avaliar o seu traballo actual e futuro. A sociedade en xeral, incluíndo as Administracións e Institucións Públicas, teñen aquí unha ferramenta de traballo e un documento de referencia para promover e fomentar o cooperativismo como unha fórmula xurídica perfectamente válida para a actividade económica.