Publicacións (175) Publicacións de JOSE CARLOS PRADO PRADO

2023

  1. Collaborative Network Model to Reduce Logistics Costs in a Competition Environment

    IFIP Advances in Information and Communication Technology

  2. Determining the Order Picking Time in Food Retailing

    Lecture Notes on Data Engineering and Communications Technologies (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH), pp. 448-453

  3. Fulfillment costs in online grocery retailing: comparing retail store and warehouse strategies

    International Journal of Production Management and Engineering (IJPME), Vol. 11, Núm. 2, pp. 127-145

  4. La última milla sostenible en el comercio electrónico: identificación de los temas de investigación tratados en la literatura

    Dirección y organización: Revista de dirección, organización y administración de empresas, Núm. 81, pp. 82-96

  5. Logistic Challenges in Packaging Design from an “Omnichannel” and Sustainable Perspective

    Lecture Notes on Data Engineering and Communications Technologies (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH), pp. 233-238

  6. Sustainable Last Mile in E-commerce: A Literature Review

    Lecture Notes on Data Engineering and Communications Technologies (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH), pp. 70-76

2022

  1. A mixed integer linear programming model to support e-fulfillment strategies in warehouse-based supermarket chains

    Central European Journal of Operations Research, Vol. 30, Núm. 4, pp. 1369-1402

  2. An optimisation approach for the e-grocery order picking and delivery problem

    Central European Journal of Operations Research, Vol. 30, Núm. 3, pp. 961-990

  3. Analyzing store features for online order picking in grocery retailing: an experimental study

    International Journal of Production Management and Engineering (IJPME), Vol. 10, Núm. 2, pp. 183-193

  4. E-grocery retailing: from value proposition to logistics strategy

    International Journal of Logistics Research and Applications, Vol. 25, Núm. 10, pp. 1381-1400

  5. Examining the Business Model of Replenishment Subscriptions: a Longitudinal Case Study

    Dirección y organización: Revista de dirección, organización y administración de empresas, Núm. 78, pp. 40-53

  6. Packaging design for competitiveness: contextualizing the search and adoption of changes from a sustainable supply chain perspective

    International Journal of Production Management and Engineering (IJPME), Vol. 10, Núm. 2, pp. 115-130

  7. Racionalización de envases y embalajes en cadenas de suministro sostenibles: un estudio de caso en el sector de la alimentación

    Dirección y organización: Revista de dirección, organización y administración de empresas, Núm. 77, pp. 40-51

2021

  1. An experimental study to define the optimal store for the order picking process in e-grocery

    Proceedings of the 15th International Conference on Industrial Engineering and Industrial Management and XXV Congreso de Ingeniería de Organización

  2. Estructurando el diseño de envases y embalajes para mejorar la sostenibilidad: evidencias empíricas en el sector de menaje

    Dirección y organización: Revista de dirección, organización y administración de empresas, Núm. 73, pp. 60-79

  3. How Can e-Grocers Use Artificial Intelligence Based on Technology Innovation to Improve Supply Chain Management?

    IFIP Advances in Information and Communication Technology

  4. Improving through employee participation: The case of a Spanish food manufacturer

    Journal of Industrial Engineering and Management, Vol. 14, Núm. 3, pp. 405-424