Experimentos periódicoscalcio
-
1
Universidade de Santiago de Compostela
info
ISSN: 0214-7807
Año de publicación: 2024
Año: 37
Número: 97
Páginas: 159-166
Tipo: Artículo
Otras publicaciones en: Boletín das ciencias
Resumen
É fundamental comprender a natureza, estrutura e propiedades dos compostos químicos para entender os fenómenos naturais, procesos industriais e propoñer solucións sostibles ás problemáticas actuais. Qué mellor que facelo experimentando? Ao longo do artigo preséntanse dous traballos prácticos: “Esferificacións. Un experimento comestible”, que explora unha coñecida técnica de cociña molecular e “Sacándolle as cores ao calcio”, que aborda a emisión de luz de sales metálicos ao poñelas en contacto cunha chama. Proporciónanse os fundamentos científicos, procedementos e consideracións prácticas para a realización destes traballos, así como suxestións para ampliar a motivación e comprensión dos estudantes ao mesmo tempo que se desenvolven habilidades científicas.