Experimentos periódicoscalcio

  1. Ángel Vidal Vidal 1
  1. 1 Universidade de Santiago de Compostela
    info

    Universidade de Santiago de Compostela

    Santiago de Compostela, España

    ROR https://ror.org/030eybx10

Aldizkaria:
Boletín das ciencias

ISSN: 0214-7807

Argitalpen urtea: 2024

Urtea: 37

Zenbakia: 97

Orrialdeak: 159-166

Mota: Artikulua

DOI: 10.54954/202497159 DIALNET GOOGLE SCHOLAR

Beste argitalpen batzuk: Boletín das ciencias

Laburpena

É fundamental comprender a natureza, estrutura e propiedades dos compostos químicos para entender os fenómenos naturais, procesos industriais e propoñer solucións sostibles ás problemáticas actuais. Qué mellor que facelo experimentando? Ao longo do artigo preséntanse dous traballos prácticos: “Esferificacións. Un experimento comestible”, que explora unha coñecida técnica de cociña molecular e “Sacándolle as cores ao calcio”, que aborda a emisión de luz de sales metálicos ao poñelas en contacto cunha chama. Proporciónanse os fundamentos científicos, procedementos e consideracións prácticas para a realización destes traballos, así como suxestións para ampliar a motivación e comprensión dos estudantes ao mesmo tempo que se desenvolven habilidades científicas.