MERCEDES
GALLARDO MEDINA
PROFESOR/A TITULAR DE UNIVERSIDAD TC
Publicacións (58) Publicacións de MERCEDES GALLARDO MEDINA
2024
2023
-
Characterization of Transcriptome Dynamics during Early Fruit Development in Olive (Olea europaea L.)
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 24, Núm. 2
-
Melatonin stimulates postharvest ripening of apples by up-regulating gene expression of ethylene synthesis enzymes
Postharvest Biology and Technology, Vol. 195
-
Transcript profiling of olive fruit tissues in late development reveals complex vesicle trafficking and hormonal regulation involved in cell wall modifications
Acta Horticulturae
2022
-
Immunolocalization of pectins and arabinogalactan proteins during fruit abscission in olive (Olea europaea L.)
Acta Horticulturae
-
Melatonin content in walnuts and other commercial nuts. Influence of cultivar, ripening and processing (roasting)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 105
-
Role of Melatonin in Apple Fruit during Growth and Ripening: Possible Interaction with Ethylene
Plants, Vol. 11, Núm. 5
2021
-
El Trabajo Fin de Grado durante el periodo pandémico: análisis en el Grado en Biología
Avances en educación superior e investigación: Volumen I
-
Metodologías virtuales en el contexto de la pandemia: la experiencia en el Grado en Biología
Avances en educación superior e investigación: Volumen I
2020
-
Brassinosteroid-induced modulation of sphingolipid long-chain base composition and gene expression during early olive-fruit development
Acta Horticulturae
-
Cellwall composition andultrastructural immunolocalization of pectin and arabinogalactan protein during olea europaea l. fruit abscission
Plant and Cell Physiology, Vol. 61, Núm. 4, pp. 814-825
-
Sphingolipid and sterol accumulation during olive fruit abscission
Acta Horticulturae
-
Sphingolipids during olive fruit ripening
Acta Horticulturae
-
Transcriptome and hormone analyses revealed insights into hormonal and vesicle trafficking regulation among olea Europaea fruit tissues in late development
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 21, Núm. 14, pp. 1-21
2019
-
De la teoría a la práctica: El TFGcomo contexto para valorar la adquisición de competencias del grado en biología
Evaluación de la calidad de la investigación y de la educación superior: XVI FECIES. Libro de actas
-
Melatonin and related bioactive compounds in commercialized date palm fruits (Phoenix dactylifera L.): correlation with some antioxidant parameters
European Food Research and Technology, Vol. 245, Núm. 1, pp. 51-59
-
Opinión del alumnado sobre la acción tutorial. Un estudio en el grado en biología desde su implantación
Evaluación de la calidad de la investigación y de la educación superior: XVI FECIES. Libro de actas
-
Seguimiento y mejora de la calidad docente en el grado en biología mediante la realización de encuestas internas en las materias
Evaluación de la calidad de la investigación y de la educación superior: XVI FECIES. Libro de actas
-
Visión de los estudiantes sobre la adquisición de competencias transversales en el grado en biología
Evaluación de la calidad de la investigación y de la educación superior: XVI FECIES. Libro de actas
2018
-
La evaluación de competencias en el TFG del grado en Biología ¿qué opinan los estudiantes?
Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XV FECIES