Liñas de investigación

  • -Alérxenos parasitarios.
  • -Control de calidade industrial.
  • -Diagnóstico de enfermidades de peixes, moluscos e outros organismos mariños
  • -Diagnóstico e control de enfermidades parasitarias en helicultura.
  • -Identificación bacteriana.
  • -Mecanismos virulencia de bacterias patóxenas.
  • -Microbiota autótrofa do medio mariño e organismos acuáticos.
  • -Niveis de contaminación microbiana.
  • -Parasitos zoonóticos en produtos pesqueiros.
  • -Plans de limpeza e desinfección
  • -Prevención e Control de enfermidades
  • -Procedementos de boas prácticas.
  • -Selección e Aplicación de bacterias mariñas como probióticos.
  • Aproveitamento e valorización de residuos agroindustriais. Aspectos inxenieriles da fermentación en alimentarios e forestais, etc.
  • Caracterización analítica e sensorial de alimentos e bebidas.
  • Caracterización aromática e sensorial de alimentos e bebidas, principalmente queixos, viños, destilados e licores tradicionais.
  • Conservación:
  • Desenvolvemento de procedementos biotecnolóxicos para preparar aditivos alimentarios naturais con características nutracéuticas baseados en agroforestería e residuos industriais.
  • Helicultura.
  • Microbioloxía de augas, alimentos, cosméticos e medio ambiente, control de calidade microbiolóxica, diversidade microbiana, actividade antimicrobiana, poboacións bacterianas en medios naturais, augas e alimentos e validación de novas técnicas.
  • Microbioloxía do medio acuático.
  • Microbioloxía e Parasitoloxía asociadas ao cultivo de organismos mariños.
  • Microbioloxía e Parasitoloxía en control de calidade:
  • Parasitos de importancia para a consevación da biodiversidade.