-Diagnóstico de enfermidades de peixes, moluscos e outros organismos mariños
-Diagnóstico e control de enfermidades parasitarias en helicultura.
-Identificación bacteriana.
-Mecanismos virulencia de bacterias patóxenas.
-Microbiota autótrofa do medio mariño e organismos acuáticos.
-Niveis de contaminación microbiana.
-Parasitos zoonóticos en produtos pesqueiros.
-Plans de limpeza e desinfección
-Prevención e Control de enfermidades
-Procedementos de boas prácticas.
-Selección e Aplicación de bacterias mariñas como probióticos.
Aproveitamento e valorización de residuos agroindustriais. Aspectos inxenieriles da fermentación en alimentarios e forestais, etc.
Caracterización analítica e sensorial de alimentos e bebidas.
Caracterización aromática e sensorial de alimentos e bebidas, principalmente queixos, viños, destilados e licores tradicionais.
Conservación:
Desenvolvemento de procedementos biotecnolóxicos para preparar aditivos alimentarios naturais con características nutracéuticas baseados en agroforestería e residuos industriais.
Helicultura.
Microbioloxía de augas, alimentos, cosméticos e medio ambiente, control de calidade microbiolóxica, diversidade microbiana, actividade antimicrobiana, poboacións bacterianas en medios naturais, augas e alimentos e validación de novas técnicas.
Microbioloxía do medio acuático.
Microbioloxía e Parasitoloxía asociadas ao cultivo de organismos mariños.
Microbioloxía e Parasitoloxía en control de calidade:
Parasitos de importancia para a consevación da biodiversidade.