Química analítica e alimentaria
Departamento
Esperanza
Fernández Gómez
Publicacións nas que colabora con Esperanza Fernández Gómez (15)
2009
-
Biodisponibilidad de calcio y magnesio en suelos de viñedo abonados con diferentes fertilizantes orgánicos
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
-
Características aromáticas y sensoriales de licores obtenidos por maceración de mirabel ("Prunus domestica" L. var. syriaca) en aguardiente o en etanol de origen agrícola
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
-
Composición volátil de los vinos elaborados con las variedades Sousón, Merenzao y Brancellao (vendimia de 2007)
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
2008
-
Estudios preliminares sobre la potencialidad aromática de variedades tintas de cultivo minoritario en Galicia
Trabajos presentados con motivo del VI Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. La Rioja, 2008
2005
-
Analytical phosphorus fractionation in sewage sludge and sediment samples
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 381, Núm. 4, pp. 873-878
2003
-
A fractional factorial design applied to the optimization of microwave- and ultrasound-assisted acid leaching methods for heavy metals determination in sludges by flame atomic absorption spectrometry
International Journal of Environmental Analytical Chemistry, Vol. 83, Núm. 4, pp. 343-356
2002
-
Comparison of single extraction procedures, using either conventional shaking or microwave heating, and the tessier sequential extraction method for the fractionation of heavy metals from environmental samples
Analyst, Vol. 127, Núm. 5, pp. 681-688
-
Effects of Oak Wood on the Aromatic Composition of Vitis vinifera L. var. treixadura Wines
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 8, Núm. 6, pp. 343-349
2001
-
Metal fractionation in olive oil and urban sewage sludges using the three-stage BCR sequential extraction method and microwave single extractions
Analyst, Vol. 126, Núm. 8, pp. 1304-1311
-
Use of microwave single extractions for metal fractionation in sewage sludge samples
Analytica Chimica Acta, Vol. 431, Núm. 2, pp. 209-218
2000
-
Comparison between sequential extraction procedures and single extractions for metal partitioning in sewage sludge samples
Analyst, Vol. 125, Núm. 7, pp. 1353-1357
-
Comparison of solvents for determination of monoterpenes in wine using liquid-liquid extraction
Chromatographia, Vol. 52, Núm. 11-12, pp. 798-802
1997
-
Influencia del tipo de levadura y del tiempo de maceración en la composición química de vinos de "Treixadura"
Viticultura enología profesional, Núm. 48, pp. 68-70
1996
-
Simultaneous determination of the major organic acids, sugars, glycerol, and ethanol by HPLC in grape musts and white wines
Journal of Chromatographic Science, Vol. 34, Núm. 5, pp. 254-257
1995
-
Compuestos aromáticos de un vino por acoplamiento C. G. - E. M. "sniffing"
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 264, pp. 81-84