Liñas de investigación

  • Aproveitamento de residuos agroindustiais para a obtención de distintos aditivos químicos e/ou alimentarios.
  • Biocorreción de solos contaminados con hidrocarburos aplicando biosurfactantes e/ou microorganismos.
  • Determinación do grado de oxidación e outros parámetros de calidade en produtos cárnicos e pescados.
  • Elaboración de envases activos que melloren a conservación de produtos alimentarios perecedeiros, tales como carnes ou pescados. Así como o estudo dos procesos de interacción envase-alimento, orientados a incrementar a seguridade alimentaria.
  • Evaluación da capacidade de producir biosurfactantes e bioemulsionantes de diferentes microorganismos.
  • Extracción e purificación de produtos biotecnolóxicos a partir de medios fermentativos.
  • Extracción, purificación, caracterización e aplicación de biosurfactantes, obtidos a partir de bacterias lácticas ou fontes naturais, en industrias alimentarias, cosméticas ou ambientais.
  • Formulación de bioadsorbentes, baseados no aproveitamento de residuos agroindustriales, para o
  • Optimización das variables de operación de procesos industriais mediante a utilización de diseños factoriais que permitan estudar o efecto sinérxico das diferentes variables implicadas nun proceso.
  • tratamento de augas e efluentes industriais.