Bioloxía funcional e ciencias da saúde
Department
María del Mar
Vilanova de la Torre
Publications by the researcher in collaboration with María del Mar Vilanova de la Torre (13)
2014
-
Albariño wine aroma enhancement through the use of a recombinant polygalacturonase from Kluyveromyces marxianus
Food Chemistry, Vol. 145, pp. 179-185
2011
-
Intraspecific diversity of yeast associated to vitis vinifera albariño must from different vineyard ecosystems
Journal of the Institute of Brewing, Vol. 117, Núm. 2, pp. 224-229
2009
-
Efecto de una poligalacturonasa de "Kluyveromyces sp" sobre el potencial aromático de los vinos
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
2007
-
Effect of terroir on the volatiles of Vitis vinifera cv. Albariño
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 87, Núm. 7, pp. 1252-1256
-
Evaluation of PFGE and mtDNA restriction analysis methods to detect genetic diversity of Saccharomyces cerevisiae strains associated to Vitis vinifera
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin, Vol. 41, Núm. 3, pp. 155-159
2006
-
Contribution by Saccharomyces cerevisiae yeast to fermentative flavour compounds in wines from cv. Albariño
Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology, Vol. 33, Núm. 11, pp. 929-933
-
Determination of free and bound terpene compounds in Albariño wine
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 19, Núm. 6-7, pp. 694-697
2003
-
Control biológico de la acidez de los vinos: las bacterias lácticas y las bacterias acéticas
Pontevedra : Consejo Regulador de la Denominación de Origen Rías Baixas, 2003
-
Ecology of Saccharomyces cerevisiae in Spontaneous Fermentations at a Rías Baixas Appelotion Controlé Winery
Journal of the Institute of Brewing, Vol. 109, Núm. 4, pp. 305-308
-
El carácter flocuante en las levaduras
Pontevedra : Consejo Regulador de la Denominación de Origen Rías Baixas, 2003
-
Heterologous expression of the Saccharomyces cerevisiae PGU1 gene in Schizosaccharomyces pombe yields an enzyme with more desirable properties for the food industry
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 69, Núm. 3, pp. 1861-1865
-
Selección de levaduras de vinificación en la D.O. Rías Baixas
Pontevedra : Consejo Regulador de la Denominación de Origen Rías Baixas, 2003
2000
-
Use of a PGU1 recombinant Saccharomyces cerevisiae strain in oenological fermentations
Journal of Applied Microbiology, Vol. 89, Núm. 5, pp. 876-883