Supervised theses (81) Theses supervised by Department members View defended theses

2022

  1. Application of the circular economy in the chestnut production cycle

    Costa Trigo, Iván

    Supervised by JOSE MANUEL DOMINGUEZ GONZALEZ y NELSON PEREZ GUERRA
  2. Biorefinery of brewery wastes to produce bioactive molecules with food interest (bacteriocins and biosurfactants)

    Outeiriño Rodríguez, David

    Supervised by JOSE MANUEL DOMINGUEZ GONZALEZ y NELSON PEREZ GUERRA
  3. Characterization of thermophilic lipolytic enzymes: Searching and study of microorganisms and enzymes with biotechnological interest from galician hot springs

    González González, Roberto

    Supervised by MARIA LUISA RUA RODRIGUEZ
  4. Desarrollo de ensayos alternativos a los físico-químicos para la confirmación de biotoxinas marinas presentes en alimentos de origen marino

    Castro Alonso, David Miguel

    Supervised by ANA MARIA CONSUELO GAGO MARTINEZ

2021

  1. Development and optimization of lc-ms for the identification and confirmation of ciguatoxins

    Estévez Bastos, Pablo

    Supervised by ANA MARIA CONSUELO GAGO MARTINEZ
  2. Effect of bioactive compounds on the immune system. A multiplatform metabolomics approach

    Cambeiro Pérez, Noelia

    Supervised by JESUS SIMAL GANDARA y ELENA MARTINEZ CARBALLO
  3. Significado de la biomonitorización animal para evaluar la exposición a contaminantes orgánicos en el medio ambiente

    González Gómez, Xiana

    Supervised by ELENA MARTINEZ CARBALLO y JESUS SIMAL GANDARA

2020

  1. Implementación de la cromatografía de líquido de alta eficacia acoplada a la espectrometría de masas en tándem para su aplicación al análisis de biotoxinas marinas emergentes

    Moreiras Avendaño, Guillermo

    Supervised by ANA MARIA CONSUELO GAGO MARTINEZ y JOSE MANUEL LEAO MARTINS
  2. Producción y caracterización de bebidas funcionales obtenidas por fermentación de zumos de frutas con gránulos de kéfir

    Bazán Tantaleán, Delicia Liliana

    Supervised by JOSE MANUEL DOMINGUEZ GONZALEZ y NELSON PEREZ GUERRA

2019

  1. Development of analytical methodologies based on microextraction for determining contaminants of emerging concern

    García Figueroa, Adrián

    Supervised by JOSE CARLOS BENDICHO HERNANDEZ y MARIA ISELA LAVILLA BELTRAN
  2. Efectos de los fungicidas de nueva generación sobre el proteoma de levaduras fermentativas y el metaboloma fenólico con influencia en el color de vinos tintos

    Briz Cid, Noelia

    Supervised by JESUS SIMAL GANDARA y RAQUEL RIAL OTERO
  3. Health status if the galician maternal-child population based on its exposure to environmental pollutants

    Fernández Cruz, Tania María

    Supervised by JESUS SIMAL GANDARA y ELENA MARTINEZ CARBALLO
  4. Impacto de los fungicidas sobre el metabolismo de las levaduras vínicas y su implicación en la biosíntesis de compuestos volátiles responsables del aroma

    Sieiro Sampedro, Thais

    Supervised by CARMEN GONZALEZ BARREIRO y RAQUEL RIAL OTERO
  5. Producción de biomasa probiótica y nisina por lactococcus lactis subsp. Lactis cect 539

    Costas Malvido, Monica

    Supervised by NELSON PEREZ GUERRA y RICARDO JAVIER BENDAÑA JACOME

2018

  1. Development of biscuits enriched with phytosterols and fortified with iron and calcium using casein hydrolysates as carriers

    Troncoso Recio, Ricardo

    Supervised by NELSON PEREZ GUERRA y ANA MARIA TORRADO AGRASAR
  2. Development of extraction methods to obtain high value-added products from illex argentinus and cynara scolymus

    Noriega Rodríguez, Diana

    Supervised by LORENZO MIGUEL PASTRANA CASTRO
  3. Epidemiologia de la esclerosis múltiple en la ciudad de Ourense

    Fraga González, Camila

    Supervised by MONSERRAT MIGUEZ BERNARDEZ

2016

  1. Biorefinery of agricultural wastes for obtaining enzymes, phenolic compounds and biogas

    Pérez Rodríguez, Noelia

    Supervised by JOSE MANUEL DOMINGUEZ GONZALEZ y ANA MARIA TORRADO AGRASAR